Smerter i forbindelse med man flu

Smerteoplevelsen ved man flu

Hej Brevkassen

Jeg har svært ved at forklare smertegraden af min sygdom overfor mine pigevenner og jeg ønsker virkelig at få dem til at forstå hvad det er jeg gennemlever på en daglig basis når jeg er smittet – er det sammenligneligt med en langtrukken, kompliceret fødsel eller hvor er vi henne på smerteskalaen?

Hilsen
Niklas

Hej Niklas

Tak for dit yderst relevante spørgsmål.

Oplevelsen af smerte og hvornår man rammer sin smertegrænse, er meget individuelt. Nogen synes det gør “mega-nas” at få taget deres blodtryk, fordi blodtryksmåleren klemmer så hårdt om deres arm. Andre sparker deres lilletå ind i benet på sofaen uden at fortrække en mine. Sådan er vi alle så forskellige.

For at få et så retvisende billede af den reelle smerte, er man derfor nødt til at lave komplicerede målinger på, hvor meget smerteimpuls de enkelte nerveender i kroppen modtager under diverse påvirkninger. Det er super kompliceret, men vi har pålidelige målinger der viser, at smerten forbundet med presseveer er nogenlunde på samme niveau, som ved infektion med mandeinfluenza. Men hvor veer jo typisk kun varer 30-60 sekunder af gangen, så er mandeinfluenza tit en ugelang kamp.

Du kan derfor roligt fortælle dine veninder, at smerten forbundet med man flu er som en ugelang, konstant pressevé… i hele kroppen på en gang.

De bedste hilsner
Doc

4 Comments
 1. Karin Marie Jensen

  Hej Doc, jeg har lige snakket med min datter som fortalte mig at hun havde fået man flu, så jeg vil bare høre , når det nu nærmest kun er men der er i fare-zonen , om det er det samme sygdomsbillede for kvinder eller om der er forskæl , jeg mener når det nu ER SÅ sjælden hos kvinder , mvh Karin M J

 2. Doc

  Hej Karin,

  Du kan berolige din datter med, at hun ikke har man flu. Det er helt og aldeles umuligt for piger/kvinder at få sygdommen 🙂

  De bedste hilsner
  Doc

 3. John Eddie

  Er det korrekt at det er mere smertefuldt at have manflu, end at komme løbende i bare tæer og træde på en legoklods?

 4. Doc

  Hej John,
  De to ting kan slet ikke sammenlignes. At træde på en legoklods er som at blive kildet under tæerne i forhold til de uudholdelige smerter forbundet med manflu.

  De bedste hilsner
  Doc

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *